top of page
Zoeken

Is jouw huis ready for 2023?

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent veel nieuwe trends voor je interieur! In deze blog blikken we vooruit op een nieuw jaar vol wooninspiratie. Kleuren, stijlen en materialen die jouw woonkamer helemaal 2023 maken! Voor iedere woonstijl zijn er passende trends te ontdekken. Benieuwd hoe je jouw huis dé mooiste 2023 make-over kunt geven? Lees dan snel verder.


1. KALM EN ORGANISCH

Geen rechte hoeken en kille materialen, maar zacht en rond. Dat zijn de kenmerken van een organische woonstijl en tevens één van de woontrends van 2023. De zachte lijnen in een organisch interieur zorgen voor een vriendelijke en lichte uitstraling. De organische vormen zie je al langer terug in andere woonstijlen, maar in 2023 komen ook steeds vaker banken en tafels met ronde of onregelmatige vormen terug.


Je organische meubels zoals banken kun je heel mooi combineren met natuurlijke materialen zoals een houten bijzettafel voor een extra natuurlijke look. Kortom, combineer organische vormen met kleuren en accessoires die jou bij jou passen voor je eigen unieke woonkamer in 2023!


2. DUURZAAM WONEN IS DE NIEUWE NORM

Welke woonstijl jouw voorkeur ook heeft, in iedere woonwinkel zie je steeds meer duurzame accessoires en meubels terug. Gerecyclede materialen, duurzame stoffen of accessoires die lokaal geproduceerd worden. Deze trend wordt versterkt omdat we steeds meer geconfronteerd worden met de gevolgen van klimaatverandering. Ook de keuzes die we maken in ons interieur hebben hier invloed op. We willen allemaal iets goeds doen voor de wereld, en dat laten we in ons interieur zien door te kiezen voor duurzame materialen. We kiezen dan ook steeds vaker voor een uniek meubelstuk of accessoire van hoge kwaliteit, in plaats van producten die in massa geproduceerd worden. Deze woontrend zet zich dus ook door in 2023.3. UITGESPROKEN ART DECO

Deze excentrieke woonstijl uit de jaren ’20 is ook in 2023 opnieuw één van de woontrends. Deze stijl maakt gebruik van rijke kleuren, geometrische patronen en luxueuze materialen. Een beetje glitter en glamour mag dan ook niet ontbreken.Hang bijvoorbeeld een mooie spiegel op, of kies voor gordijnen in een mooie glanzende stof.

De geometrische patronen en rechte hoeken maken deze stijl bijna het tegenovergestelde van de organische woonstijl die in trend 1 beschreven werd. De luxe materialen en rijke kleuren zorgen voor een hip en toch sfeervolle look in je interieur. Vind je de extravagantie van een volledig art deco woonkamer too much? Dan kun je ook een subtiele art deco touch aan je interieur geven door accessoires in art deco stijl te combineren met een rustigere basis.


4. NATURALLY GOOD

Groen en beige tinten gecombineerd met natuurlijke houtsoorten en stoffen zoals linnen en katoen. Dit zijn de kenmerken die je terugziet in de natuurlijke woonstijl. Deze trend ligt mooi in lijn met de duurzame woontrend van 2023 die we eerder in dit artikel al voorbij zagen komen. Durf in deze stijl ook te spelen met materialen die je minder vaak tegenkomt zoals kurk en bamboe. Ook in deze interieur trend zie je vaker natuurlijke en organische vormen terug. Door het gebruik van de natuurlijke tinten krijg je een warme uitstraling in je huis.Wil je de natuur écht in huis halen? Haal dan zeker een aantal weelderige planten en bloemen in huis om je eigen oase in huis te creëren. Onze tip? Voor een extra natuurlijke look laat je de zwarte trend achter je. Zwart is een accentkleur die we in voorgaande jaren veel terugzagen, maar die niet echt een natuurlijke look aan je interieur geeft.5. LAYERED SPACES

In de afgelopen jaren zijn grote open ruimtes de norm geworden in veel huizen. Een keuken die aansluit aan de woonkamer en waar alles met elkaar in verbinding staat. Open en ruimtelijk, maar langzaamaan zien we ook steeds meer mensen die op een open manier toch onderscheid in ruimtes willen maken. Dit is waar de layered spaces trend perfect van pas komt!Deze trend brengt de gelaagdheid terug in je interieur. Bijvoorbeeld door het gebruik van kamerschermen of andere room dividers kun je nieuwe diepte aanbrengen in je interieur, zonder het massieve karakter van een muur terug te brengen. Ook met kleuren kun je gelaagdheid aanbrengen in interieur. Gebruik bijvoorbeeld verschillende tinten van dezelfde kleur op de muur en in de kunst die je aan de muur hangt. Ook voor kleinere ruimtes is deze trend erg geschikt, omdat het layered spaces concept een ruimtelijk effect aan je kamer geeft.


6. BACK TO THE SEVENTIES - RETRO VIBES!

De subtiele kenmerken van de jaren '70 zien we al langer terug in interieurtrends – dus ook in de woontrends van 2023. Bijvoorbeeld in trendkleuren en prints. Hoe langer deze trend zich voortzet, hoe uitgesprokener de jaren ‘70 trends terugkomen in ons interieur. Denk bijvoorbeeld aan trendkleuren zoals felgroen, oranje en bruin. Ook materialen uit de 70’s zien we steeds vaker terug in meubels, zoals bouclé of een hoogpolig tapijt. Als decoratie zien we onder andere dat wandkleden het in deze stijl erg goed doen!Ga je voor een 70’s look in de slaapkamer? Kies dan een vrolijke en kleurrijke print voor je beddengoed en natuurlijk een behang met een mooie print! Wil je de jaren 70 look helemaal compleet maken? Verwerk dan ook chroom in je interieur. Bijvoorbeeld in de keuken, maar je kunt ook voor een gedurfde accessoire in chroomkleur gaan.Welke trend jij ook volgt...heel veel plezier met het inrichten en stylen van jouw huis! Meer tips nodig? Check onze website www.mijnstijlcreaties.nl


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page