top of page
Zoeken

Bohemian: ALL IN of met een KNIPOOG

Bijgewerkt op: 28 dec. 2022

HOE STYLE JE BOHEMIAN?

Er zijn een aantal manieren waarop je deze eclectische look kunt benaderen: Je kunt ALL IN gaan, door elk patroon, kleur en textuur die je maar kunt bedenken te mengen. Geen houden meer aan. Je kunt subtieler zijn door gewoon een paar eclectische accenten aan je kamer toe te voegen - zie het meer als een knipoog naar de bohemian stijl in plaats van de volledige maaltijddeal.


Met de juiste aandacht voor details en de kleuren die je kiest, kan Bohemian er super chic uitzien. Vaak zijn kamers met een rustig of neutraal basispalet met een paar wilde patronen absoluut prachtig en zien ze er ongelooflijk chic uit! Welke route je ook kiest, bohemian interieurs zijn perfect om dat gezellige en uitnodigende gevoel te bereiken. Als je kijkt naar onderstaande bohemian interieur inspiratiefoto's, is het enige element dat ze allemaal gemeen hebben dat ze er allemaal uitnodigend uitzien.


Wat is Bohemian vooral niet: steriel - perfectie - interieur klopt helemaal - minimalistisch - geen kleur


Wat is Bohemian vooral wel: relaxed - warm - comfortabel - eclectisch - levendig - kleurrijkHOE KUN JE DE BOHO-CHIQUE SFEER AAN JE HUIS TOEVOEGEN?

1. EEN VERSCHEIDENHEID AAN TEXTUREN

Een ding dat het boho-huis nooit mist, is textuur.

Het toevoegen van textuur aan uw kamer kan op zoveel manieren worden bereikt!

Denk aan:

 • manden

 • plantenbakken gemaakt van verschillende soorten materialen

 • macrame wandkleden

 • vloerkleden van natuurlijke vezels

 • kleurrijke Perzische of Turkse tapijten

 • houten meubels

 • bekleding

 • zelfs kunstwerken en stapels boeken zijn texturaal!

Hang een wandtapijt op, pak wat gekke kussens en stapel ze op je bank. In de boho-style luidt het gezegde "meer is meer", dus voeg een heleboel dingen toe waar je van houdt!


2. LAGEN VAN VLOERKLEDEN

Gelaagde vloerkleden geven je een extra mogelijkheid om patronen en kleuren te mengen. Het voegt ook nog meer textuur toe aan uw kamer! Probeer een vintage vloerkleed met een helder patroon over een jute vloerkleed van natuurlijke vezels te leggen. Of laag vloerkleden die binnen dezelfde kleurfamilie leven.

3. PATRONEN OVERAL

Net als bij het toevoegen van veel textuur, zijn patronen de sleutel in boho-decor. Als je je verloren voelt, probeer dan een overkoepelend kleurenpalet te kiezen en daarbinnen te werken. Bijvoorbeeld violet en goud, of roest en marine, of scharlakenrood en mandarijn. Vergeet niet om ook ruimte te laten voor je oog om te rusten, anders kan het een visuele overbelasting worden.


Dus, als je een groot kleurrijk vloerkleed hebt, probeer dan de basisinrichting redelijk uitgepuurd te houden met slechts een vleugje accentkleur die het grote kleurstatement van het tapijt aanvult. Hetzelfde zou gelden voor het ophangen van een wandtapijt dat een grote uitbarsting van kleuren is over je bank. Houd de bank neutraal en verwerk dezelfde kleuren van het wandtapijt in de kussens.
4. PLANTEN, PLANTEN, PLANTEN!

Hoe meer hoe beter! Planten geven gewoon die moeiteloze "jungle" natuurlijke sfeer, en ze zijn geweldig! Ik kan niet aanraden om je huis voldoende te vullen met levende planten. Ze kunnen helpen om een hoop visuele interesse toe te voegen aan delen van uw kamer die leeg aanvoelen.


Cactussen zijn vooral populair in de jungle boho decor trend, dus als je toegang hebt tot een aantal stekelige vrienden, pak er dan zeker wat! Serieus mensen, planten = goede vibes.5. EEN GOEDE MIX VAN VERSCHILLENDE LICHTBRONNEN

Lichtslingers, lantaarns, funky kroonluchters, kaarsen. Gebruik ze allemaal! Ik ga altijd door en door over het belang van verlichting, in elke decorstijl, en nadenken over je verlichting wanneer je een boho-ruimte creëert, is geen uitzondering. Je kunt mixen en matchen wat voor soort lichtbronnen je bevallen, maar ik vind wat het beste werkt voor de boho-look zijn hangers van natuurlijke vezels.6. ZITPLAATSEN OP LAAG NIVEAU

De boho-filosofie draait om achterover leunen, chillen en ontspannen. Vloerkussens, leren poefs, zachte poefs en zitzakstoelen, zijn allemaal geweldige zitopties op laag niveau om te hebben, omdat ze mensen uitnodigen om te gaan zitten en een tijdje te blijven.7. GEBRUIK NIET (TE VEEL) ZWART

Als je op zoek bent naar een chique bohemien decor, probeer dan weg te blijven van grote, zwarte meubels of grote meubels in super donker hout. Blijf bij lichte, heldere houtsoorten.


Donkere houtsoorten zijn behoorlijk zwaar, terwijl licht gebleekte houtsoorten luchtigheid en een schone achtergrond bieden voor de kleuren, patronen en texturen die u aan uw kamer toevoegt.


Als je deze aanpak kiest, moet je nog steeds proberen te onthouden om een of twee donkere elementen toe te voegen om je kamer te verankeren.8. VOEG VINTAGE OF HANDGEMAAKTE MEUBELEN TOE

Ik denk dat het mogelijk is om een vintage stuk toe te voegen aan bijna elke decorstijl. Maar in dit geval van boho decor is tweedehands meubilair echt een MUST voor de echte boho look!


Of het nu gaat om een bijzettafel, een stoel of een vintage dienblad, het toevoegen van iets ouds zal karakter in je kamer brengen. Als je zuinige vondst er TE ruw uitziet aan de randen, probeer hem dan op te fleuren met wat kleurrijke verf!9. IETS GESCHILDERD IN EEN FELLE KLEUR

Dit kan een turquoise muur zijn, een stoel die felrood in de hoek is geschilderd, een prachtige kast die weelderig tropisch groen is geschilderd - noem maar op! Als het item een beetje ruw is aan de randen, nog beter! De bohemian look is verre van steriel en perfect, in feite gedijt het op die kleine onvolkomenheden waardoor mensen zich meer ontspannen en op hun gemak kunnen voelen in een ruimte.


BOHO SHOPPING TIPS EN BRONNEN

Hier zijn enkele geweldige winkelbronnen voor een betaalbare boho-geïnspireerde inrichting:

Enkele boho-termen die je kunt gebruiken wanneer je zoekt op grote sites zoals Amazon en eBay:

 • Ikat

 • Kilim

 • Indian

 • Moroccan

 • Turkish

 • Persian

 • Oriental

 • Mexican

 • Oushak

 • Tribal

 • Southwestern

Heel veel plezier met het inrichten van jouw boho-ruimte!


Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page